Slim verduurzamen aan de hand van een helder stappenplan

Een zeer energiezuinige woning biedt veel voordelen, maar wat kost het? En welke maatregelen moet je dan nemen en in welke volgorde? Vloerisolatie, dakisolatie, tripleglas, zonnepanelen, warmtepomp? Energiebesparende maatregelen hebben soms onderling onverwachte effecten op de woning.

Zelf zomaar een stap laten uitvoeren zonder een goed plan kan leiden tot gezondheids- of comfortklachten en mogelijk zelfs een hogere energierekening. Welke investering en maatregelen geven dan het beste resultaat? Een gedegen adviesrapport met een helder stappenplan biedt hiervoor een oplossing.  

Hoe ziet zo’n advies er dan uit en welke stappen zou je dan moeten nemen? 

Om hierin inzicht te geven, heeft het Regionaal Energieloket adviesrapporten opgesteld aan de hand van een aantal voorbeeldwoningen in Hoornaar, Hoogblokland en Noordeloos. 

Voor verschillende type woningen zijn Energiescans uitgevoerd en wordt aangegeven wat de mogelijkheden tot energiebesparing zijn, hoeveel dit kost en wat je hiermee bespaart. Ook wordt duidelijk in welke volgorde je de stappen het beste kunt nemen en hoeveel je kunt besparen op je energierekening. Dit kan zelfs verlaagd worden naar bijna 0 euro!

De uitkomsten van de Energiescans met het stappenplan worden gepresenteerd op de Informatiemarkt Energiebesparing van 11 april in 'Het Bruisend Hart' in Hoornaar.

Na de bewonersavond kunt u het adviesrapport voor uw woningtype met daarin een stappenplan gratis downloaden. Vervolgens kunt u zich inschrijven om vrijblijvend een offerte te ontvangen voor de maatregel waarin u interesse heeft. De installateur komt dan bij u langs voor een offerte op maat. Door de gezamenlijke inkoop kunt u bovendien profiteren van mooie kortingen op verschillende maatregelen! 

Kijk HIER voor de aanbieders die meedoen.

Vraag de gratis Energiescan van uw woningtype aan, profiteer van de groepskorting en ontvang offertes van lokale aanbieders!

De uitgevoerde Energiescans staan model voor vergelijkbare woningen. Wilt u de EnergieScan ontvangen die is uitgevoerd op uw woningtype en/of wilt u meer weten over de kortingsactie of aanbieders? Klik op onderstaande button voor meer informatie en het aanvragen van de Energiescan op de website van het Regionaal Energieloket.

Het aanvragen van de adviesrapporten kan vanaf 20 maart 2019. De inschrijving voor de groepsaankoop start op 11 april en sluit op 11 mei 2019.

Heeft u een ander type woning en/of wilt u een eigen Energiescan van uw woning?

Vraag dan een maatwerkadvies van uw eigen woning aan. U ontvangt een uitgebreid adviesrapport gebaseerd op uw wensen, behoeften, uw huishouden en woonsituatie. 

Net als bij de Energiescan van de voorbeeldwoningen, krijgt u advies over te nemen maatregelen en inzicht in de kosten en opbrengsten. Tevens ontvangt u een stappenplan en ziet u hoe u uw energierekening kunt verlagen met als ideaal einddoel een woning waarbij de energierekening (bijna) nul is. Elke stap zorgt voor een verbetering van het comfort en een gezondere woonomgeving. Nooit meer bijvoorbeeld een koude vloer of tochtende ramen of daken. En hoe mooi is het als u zelf uw eigen energie kunt opwekken via bijvoorbeeld zonnepanelen en u helemaal energieneutraal kunt wonen.

Voor het maatwerkadvies komt er een adviseur bij u langs voor een vraaggesprek en wordt een technische opname van uw woning gemaakt. De kosten voor het maatwerkadvies zijn afhankelijk van uw woningtype.

Heeft u vragen of wilt u zich vrijblijvend aanmelden voor een maatwerkadvies? Vul dan graag het formulier in en het Regionaal Energieloket neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Vraag vrijblijvend een maatwerkadvies en persoonlijk stappenplan aan en/of stel uw vraag

Versturen
Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld u aan en blijf op de hoogte van de laatste duurzame ontwikkelingen in Hoornaar

Aanmelden
Contact

Duurzaam Hoornaar is een initiatief van Dorpsraad Bruisend Hoornaar

info@duurzaamhoornaar.nl

Privacy statement

© Duurzaam Hoornaar