Kom naar de informatiemarkt Energiebesparing op 11 april in 'Het Bruisend Hart!

Op donderdag 11 april organiseert de werkgroep Duurzaam Hoornaar in samenwerking met de gemeente Molenlanden en het Regionaal Energieloket speciaal voor de inwoners van Hoornaar, Hoogblokland en Noordeloos een Informatiebijeenkomst over energiebesparing en aardgasvrij wonen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor energiebesparing voor uw woning? Wilt u ook tips en adviezen hoe u dit kunt doen? Wilt u weten hoe u naar gasloos kunt gaan en hoe we in onze dorpen gezamenlijk energie willen gaan opwekken via zonnepanelen op andermans dak en hoe u hieraan kunt meedoen?

Kom dan 11 april naar de Informatiemarkt in 'Het Bruisend Hart',  bezoek de presentatie van het Regionaal Energieloket en verneem hoe ook u uw woning kunt verduurzamen!

Locatie: Dirk IV-Plein, 4223 NJ Hoornaar

Meer weten over het programma en de sprekers van deze Informatiemarkt? Kijk hieronder voor een volledig overzicht.

Programma

17.00-19.15 uur: Doorlopende markt met informatiestands (zie hieronder overzicht deelnemers)
19.15 uur: Inloop voor presentatie Energiescans Regionaal Energieloket
19.30 uur: Opening door de wethouder + werkgroep Duurzaam Hoornaar
19.45 uur: Presentatie Regionaal Energieloket: ‘Slim verduurzamen aan de hand van een helder stappenplan’. Toelichting uitgevoerde Energiescans + aanbod lokale bedrijven
20.45 uur: Borrel en vervolg markt
21.30 uur: Einde avond

OP DE INFORMATIEMARKT ZIJN DE VOLGENDE PARTIJEN AANWEZIG:

Regionaal Energieloket - Presentatie Energiescans

Het Regionaal Energieloket heeft in Hoornaar, Hoogblokland en Noordeloos verschillende woningtypen doorgelicht waar vervolgens adviesrapporten voor zijn opgesteld. De adviezen zijn mogelijk ook voor uw woning van toepassing en kunt u na de bijeenkomst gratis opvragen.

Een adviesrapport geeft de mogelijkheden weer om uw woning te verduurzamen, zelfs tot en met energieneutraal, en hoe u het comfort, de kwaliteit en het energiegebruik van uw woning kunt verbeteren. Ook wordt duidelijk in welke volgorde de stappen het beste kunnen worden genomen, wat de maatregelen kosten en hoeveel u kunt besparen op de energierekening. De resultaten van de verschillende adviesrapporten voor de voorbeeldwoningen worden met u gedeeld en extra tips gegeven. Er zijn adviseurs aanwezig en is er gelegenheid om al uw vragen te stellen.

Lees meer over het stappenplan en de Energiescans

Wooncoaches - Het Nieuwe Wonen

Wilt u uw huis energiezuiniger en comfortabeler maken? Wilt u een lagere energierekening, maar u weet nog niet goed wat de mogelijkheden zijn en hoe u kunt beginnen? Dan kan een gratis afspraak met een wooncoach interessant voor u zijn!

Lees meer over de wooncoach

Aanbieders - Collectieve inkoopactie

Tijdens de bijeenkomst van het Regionaal Energieloket wordt er een kortingsaanbod gepresenteerd van diverse duurzaamheidsmaatregelen. Dit aanbod is tot stand gekomen in samenwerking met lokale bedrijven die ook op de Informatiemarkt aanwezig zijn.

Deelnemers: Quist vloerisolatie, ISOhome, Vink Isolatie, Groenwaarts 

Aanbieders | Demonstraties en uitleg Energiebesparende maatregelen

Isolatiematerialen, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen. Er is van alles beschikbaar, maar hoe werkt het nu eigenlijk en is het voor mijn woning geschikt en waar moet ik op letten? Op de Informatiemarkt zijn er verschillende partijen die energiebesparende maatregelen laten zien en hierover uitleg geven.

Deelnemers: Quist vloerisolatie, ISOhome, Vink Isolatie, Groenwaarts, Maxxinno Infraroodverwarming

Samen duurzame energie opwekken via zonnepanelen

Bent u ondernemer/eigenaar van een bedrijfspand in Hoornaar, Hoogblokland of Noordeloos en wilt u uw dak inzetten om zonne-energie op te wekken? Dan kunt u dit doen voor eigen gebruik, maar u kunt er ook voor kiezen om uw dak beschikbaar te stellen voor een collectieve energieopwekking voor de bewoners van deze dorpen. 

Of wilt u als bewoner ook zonne-energie opwekken en helemaal energieneutraal zijn? Maar wilt u zelf geen zonnepanelen op uw huis of kan dit niet vanwege de monumentale status van uw woning, dan kunt u deelnemen aan de 'Collectieve energie-opwekking'. 

U wordt geinformeerd over het project en hoe u als eigenaar van een bedrijfspand en als inwoner hieraan kunt deelnemen.

Lees meer over dit project

Voordelig energie besparen met de Duurzaamheidslening Gemeente Molenlanden

De gemeente Molenlanden heeft een Duurzaamheidslening beschikbaar gesteld waarmee u tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente energiebesparende maatregelen in en aan uw woning kunt financieren. De Gemeente Molenlanden legt uit wat de mogelijkheden voor u zijn.

Lees meer over de Duurzaamheidslening

Financieringsmogelijkheden Rabobank

Heeft u vragen over welke financieringsmogelijkheden er nog meer zijn? Stel u vragen hierover aan de Rabobank die ook aanwezig is.

De slimme meter van Stedin

Ieder huishouden in Nederland krijgt een slimme meter aangeboden. Deze moderne digitale meter vervangt de oude meter in uw meterkast. Met de slimme meter kunnen er automatisch meterstanden worden doorgegeven, maar ook ontvangt u een overzicht van uw verbruik en kunt u uw verbruik volgen. Erg handig als u uw woning gaat verduurzamen. Stedin is ook aanwezig op de Informatiemarkt. Zij geven uitleg en beantwoorden al uw vragen.

Meer informatie over de slimme meter van Stedin vindt u op: www.stedin.net/slimmemeter

Doe mee met de Energiequiz en win mooie prijzen!

Wat weet u over energiebesparing? Test uw kennis met de Energiequiz en win mooie prijzen!

Duurzaam Hoornaar

De Dorpsraad Bruisend Hoornaar heeft de werkgroep 'Duurzaam Hoornaar' opgericht. Hiervoor worden allerlei initiatieven ontplooid en projecten gefaciliteerd waarbij nauw wordt samengewerkt met de Gemeente Molenlanden, het Regionaal Energieloket en  Het Nieuwe Wonen. Iedere bewoner kan hieraan, hoe klein ook, een bijdrage leveren. 

Heeft u hierover vragen en/of heeft u andere goede ideeën die kunnen bijdragen tot een duurzamer Hoornaar en omgeving? Kom dan langs op de Informatiemarkt en ga in gesprek met de werkgroepleden of meld u aan als lid!

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld u aan en blijf op de hoogte van de laatste duurzame ontwikkelingen in Hoornaar

Aanmelden
Contact

Duurzaam Hoornaar is een initiatief van Dorpsraad Bruisend Hoornaar

info@duurzaamhoornaar.nl

Privacy statement

© Duurzaam Hoornaar